06.09.2024 09:05
ZAGREB, 5. rujna 2024. (Hina) - Toyota Industries Corporation (TICO) je s hrvatskim Gideonom potpisala strateški investicijski sporazum za razvoj i proizvodnju novih automatiziranih rješenja, priopćile su dvije tvrtke u četvrtak.
"Za TICO ovo predstavlja strateško partnerstvo i ulaganje koje će omogućiti optimizaciju sustava automatiziranih vozila kroz standardizaciju, smanjenje vremena implementacije te povećanje fleksibilnosti, prilagodljivosti i skalabilnosti. TICO-ova globalna softverska kuća za autonomna vozila T-Hive, imat će vodeću ulogu u primjeni i korištenju Gideonove tehnologije unutar specifičnih područja TICO-ovog globalnog portfelja automatiziranih vozila", kaže se u priopćenju. Dodaje se kako će Gideonova moderna softverska arhitektura i algoritmi umjetne inteligencije, ojačati TICO-ove sposobnosti u automatizaciji vozila.

Gideon je hrvatska tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, specijalizirana za automatizaciju procesa horizontalnog i vertikalnog rukovanja materijalom u logistici, prerađivačkoj industriji i maloprodaji. TICO se bavi opremom za rukovanje materijalima i dio je Toyota Grupe.

Transparentnost plaćaBruxelles, 13. rujna 2024. (Hina)BRUXELLES, 13. rujna 2024. (Hina) - Europska komisija je u petak odobrila državama članicama da od sljedećeg mjeseca mogu isplaćivati poljoprivrednicima više sredstava u obliku predujmova kako bi im se pomoglo u rješavanju problema s likvidnošću.

BERLIN/MILANO, 13. rujna 2024. (Hina/Reuters/AFP) - Njemački regulatori "pomno će pratiti" planove UniCredita za Commerzbank, izjavio je u petak čelnik središnje banke Joachim Nagel, stišavajući nervozu nakon izjave izvršnog direktora talijanske banke da nakon kupnje udjela razmatraju i mogućnost preuzimanja.

ZAGREB, 13. rujna 2024. (Hina) - Europska industrijska proizvodnja ponovo je smanjena u srpnju, a Hrvatska je bilježila snažan oporavak, svrstavši se među zemlje EU-a s najvećim rastom, pokazali su u petak podaci europskog statističkog ureda.

ZAGREB, 12. rujna 2024. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da će se naknada za korištenje parkirnih mjesta građevinskim firmama s dosadašnjih 16 eura mjesečno podignuti na 235 eura u prvih godinu dana, a nakon toga iznosit će 530 eura.

ZAGREB, 12. rujna 2024. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1.509 eura, što je nominalni pad za 0,6 posto u odnosu na svibanj, ali porast za 14,6 posto u odnosu na lipanj prošle godine.