17.09.2024 09:30
RIJEKA, 16. rujna 2024. (Hina) - Primorsko-goranska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora za sufinanciranje troškova opreme u prerađivačkoj djelatnosti te poticanje energetske učinkovitosti, a poduzetnicima je na raspolaganju više od 620 tisuća eura.

Zamjenik župana Vojko Braut rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi da će se prijaviteljima odobravati potpore od 80 posto prihvatljivih troškova, najviše do 10 tisuća eura, a javni poziv je otvoren do 3. listopada. Braut je izvijestio i da je na temelju istog programa dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima Primorsko-goranske županije za mjeru poticanja razvoja turističkog poduzetničkog potencijala Gorskog kotara dodijeljeno oko 77 tisuća eura za 14 projekata.

Novac je namijenjen za opremanje i uređenje ugostiteljskih objekata te nabavu opreme. Pročelnica Ermina Duraj izvijestila je o rasporedu sredstava za financiranje manifestacija, događanja i drugih aktivnosti udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2024. Osigurano je 44.500 eura za sedam udruga, kojima je raspoređeno od najmanje 600 do najviše 26 tisuća eura. Putem Javnog poziva za pokroviteljstva, manifestacije i donacije udruga civilnog društva, koja se provode od srpnja do prosinca, raspoređeno je 100 tisuća eura za 151 manifestaciju i 138 prijavitelja, dodala je pročelnica.

DobitZAGREB, 18. rujna 2024. (Hina) - Poduzetnici iz Zagreba, Splita i Zadra ostvarili su najveću konsolidiranu neto dobit prošle godine, pokazuje analiza koju je u srijedu objavila Financijska agencija (Fina).

ZAGREB, 18. rujna 2024. (Hina) - Govoreći o najavljenoj poreznoj reformi čije detalje javnost još čeka, potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac potvrdio je u srijedu tijekom 'aktualca' u Hrvatskom saboru da će Vlada uskoro predložiti povećanje praga ulaska u sustav PDV-a s 40.000 na 50.000 eura.

ZAGREB, 18. rujna 2024. (Hina) - Domaći startup iz područja turizma Turneo osigurao je 2 milijuna eura investicije od američkih investitora za daljnje širenje svoje tehnologije u turizmu, izvijestili su u srijedu iz tog startupa, dodajući da im to omogućava daljnje širenje na globalnom tržištu.

ZAGREB, 17. rujna 2024. (Hina) - Industrija robe široke potrošnje (FMCG) u Hrvatskoj je u drugom tromjesečju ove godine ostvarila rast vrijednosne prodaje od 5,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazalo je istraživanje "NIQ Shopper Trends" analitičke kuće NIQ koje u utorak prenosi magazin JaTrgovac.

OSIJEK, 17. rujna 2024. (Hina) - U sklopu procesa industrijske tranzicije hrvatskih regija u utorak je u Osijeku održan 1. Strateški forum za Regionalni lanac vrijednosti "Hrana i poljoprivreda Panonske Hrvatske" čiji je cilj omogućiti poduzetnicima da odgovore na društvene izazove Panonskog bazena.